Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Vlindersluiting

De “New life” vlindersluiting is een grote houten vlinder die past op de meeste uitvaartkisten in het assortiment van Uitvaartzorg Salland. In plaats van de gebruikelijke knop kan de vlinder gebruikt worden om de kist te sluiten. De vlinders kunnen onbeschilderd en ongelakt gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om ze te beschilderen.

Kinderen

De vlinder wordt vaak gebruikt door families met kinderen. Zij kunnen voor iemand die is overleden een vlinder beschilderen. Op die manier krijgt de kist een persoonlijk karakter. De vlinder(s) kunnen op een zorgvuldig gekozen moment op de kist worden gedraaid. Soms worden er een of twee vlinders gebruikt, soms staat de kist er vol mee. Door met de vlindersluiting bezig te zijn worden zij actief betrokken bij de uitvaart.

Voordat de daadwerkelijke crematie of begrafenis plaatsvindt kan de vlinder weer van de kist verwijderd worden en kan de vlinder mee naar huis worden genomen. Zo houden kinderen een troostrijke herinnering over aan de uitvaart. De vlinder wordt geleverd met een bijpassende waxinelichthouder.

Symboliek

Maar ook voor volwassenen die de symboliek van de vlinder aanspreekt kan deze sluiting een klein beetje troost geven. Het is een mooi aandenken voor een persoonlijke herinnering. Een vlinder kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij een thuisaltaar. Want voor de vlinders zijn mooie mini-urnen van keramiek ontworpen.

Meer informatie over de vlindersluiting

De vlindersluiting is verkrijgbaar bij Uitvaartzorg Salland en leverbaar in 2 verschillende maten. Zodat hij te gebruiken is bij iedere uitvaart. Als u meer informatie wilt of u wilt deze bestellen neem dan contact op.

Project New life vlindersluiting

De vlinders steunen een mooi positief project in noord Pakistan. Ze worden namelijk gemaakt door Nai Zindagi’s ambachtsmensen (Nai Zindagi betekent ‘nieuw leven’ ). De mensen daar hebben geleerd de vlinders te maken. Lees hier meer over het project in Pakistan.