Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Begraven

De keuze voor een begrafenis of crematie is heel persoonlijk. Persoonlijke levensovertuiging en opvattingen over begraven en cremeren spelen daarbij vaak een grote rol.

Kiezen jullie ervoor om jullie dierbare te begraven? Een begrafenis vindt plaats tussen 36 uur na overlijden en uiterlijk op de zesde werkdag na de dag van overlijden. Er zijn twee typen graven, namelijk het algemene en het particuliere graf. Bij het algemene graf bepaalt de beheerder van begraafplaats wie daarin begraven wordt. Bij een particulier graf bepaalt de rechthebbende dat.

begrafenisvereniging

Grafmonumenten

De mogelijkheden voor een grafsteen zijn legio: staand of liggend, van steen of andere materialen zoals hout, glas of metaal, traditioneel of ontworpen door uzelf of een grafkunstenaar.

Vraag aan de beheerder van de begraafplaats hoe vrij je bent in het plaatsen van minder gangbare herinneringstekens. Uitvaartzorg Salland brengt je graag in contact met een passende steenhouwerij.

Onderhoud van het graf

Houd er rekening mee dat een graf onderhouden moet worden. In sommige plaatsen kun je met de beheerder van de begraafplaats een overeenkomst sluiten over het onderhoud van het graf.