Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Natuurbegraven

Bij het nadenken over een afscheid maak je bewuste keuzes. Zo ook voor natuurbegraven. Bij natuurbegraven staat de verbondenheid met de natuur voorop. Het lichaam wordt zo puur mogelijk teruggeven aan de aarde.

Sinds een aantal jaar heeft het Vechtdal een natuurbegraafplaats, Natuurbegraafplaats Hoogengraven. Natuurbegraafplaats Hoogengraven bevindt zich in de bossen bij Ommen en is de eerste natuurbegraafplaats in Overijssel. Deze prachtige plek in Arriën is erg in trek. Het is een troostrijke, serene plaats om je geliefde te herinneren en gedenken. Een plek om in alle rust naar terug te keren.

Begraven in de natuur is een mooie en duurzame manier van begraven. Op een natuurbegraafplaats wordt veel aandacht besteed aan het behoud van de oorspronkelijke flora en fauna. De graven zijn eeuwigdurend en worden dus niet na verloop van tijd geruimd. Dat betekent geen zorg voor de nabestaanden en een goed alternatief voor mensen die niet gecremeerd willen worden.

Op natuurbegraafplaats Hoogengraven kun je zelf een plek uitkiezen voor jezelf of je naaste om te worden begraven. Je kunt kiezen uit een heidegraf of in het bos. Ook een urngraf is mogelijk.

Natuurkisten en manden

Natuurliefhebbers kiezen al snel voor een ecologische kist. Op een natuurbegraafplaats moet de kist volledig biologisch afbreekbaar zijn. Alternatieven zijn natuurlijke uitvaarmanden, die zowel voor (natuur) begraven als cremeren kunnen worden gebruikt. Ook zijn er natuurlijke urnen verkrijgbaar.