Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Uitvaartplechtigheid

Voordat iemand begraven of gecremeerd wordt, vindt er vaak een plechtigheid plaats. Dit kan een dienst in een kerk zijn of een plechtigheid in de aula van het uitvaartcentrum. Willen jullie de plechtigheid houden op een andere locatie? Dan kan. Denk aan je eigen huis of tuin, het plaatselijk restaurant of je eigen bedrijf. Ook de invulling van de plechtigheid kan op elke gewenste manier vormgegeven worden. Het kan formeel of informeel, in besloten kring of juist met veel genodigden. Graag denken wij met jullie mee welke vorm van afscheid nemen het beste bij jullie past.

Spreker

Wie vertelt het levensverhaal van jullie dierbare? Wie gaat er voor in de kerkdienst? De familie kan het levensverhaal schrijven en vertellen, maar er zijn ook sprekers die dit kunnen overnemen. Uitvaartverzorging Vechtdal heeft contact met verschillende sprekers met diverse achtergronden.

plechtigheid

Muziek

Muziek tijdens een uitvaart is sfeerbepalend en laat ook iets voelen van wie iemand was. Het maakt een uitvaart heel persoonlijk. Je kunt muziek laten horen via een geluidsinstallatie of kiezen voor live muziek. Tijdens uitvaarten worden alle soorten muziek gedraaid, van sfeervolle jazz tot house en van Nederlandse feestmuziek tot levensliederen.

Bloemen

Bloemen zeggen iets over jouw overleden dierbare en geven letterlijk kleur aan een moment dat al zwaar genoeg is. Als je bloemen uitzoekt voor de uitvaart van jouw dierbare adviseer ik je om bij de bloemist langs te gaan. Door persoonlijk contact met de bloemist komt er namelijk meer gevoel in een bloemstuk.