Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Opbaren

Er zijn verschillende mogelijkheden en plaatsen waar je je dierbare kunt opbaren: thuis, in een uitvaartcentrum of op een andere locatie. Je kunt er ook voor kiezen om eerst een paar dagen thuis op te baren en de overledene vervolgens over te plaatsen naar een uitvaartcentrum. Uitvaartverzorging Vechtdal kan je helpen om een goede keuze te maken.

Thuisopbaring

Als je het prettig vindt dat je dierbare in de dagen van afscheid nemen nog dichtbij is, kun je er voor kiezen om hem of haar thuis op te baren. Zo kun je in je eigen vertrouwde omgeving in alle rust afscheid nemen. Houd er wel rekening mee dat er veel mensen bij je over de vloer kunnen komen om afscheid te nemen.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Bij een 24-uurs opbaarkamer in een uitvaartcentrum krijg je een toegangscode of een sleutel zodat je op ieder moment van de dag naar jouw dierbare kunt om afscheid te nemen. De ruimte waar jouw dierbare is opgebaard, kan aangekleed worden met bloemen, kaarsen, foto’s of andere persoonlijk voorwerpen.

Thanatopraxie

Uitvaartverzorging Vechtdal biedt nabestaanden ook de mogelijkheid tot thanatopraxie. Dit houdt in dat je jouw dierbare kunt opbaren zonder koeling door middel van lichte balseming.

Thanatopraxie wordt aanbevolen voor overledenen waarbij complicaties verwacht worden gedurende de opbaring of wanneer de opbaring langer zal duren.