Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Na de uitvaart

Als de uitvaart achter de rug is, is het meeste regelwerk achter de rug. Toch zijn er nog een aantal zaken die gedaan moet worden en waar je even rustig de tijd voor moet nemen.

Akte van overlijden

Wanneer iemand is overleden moet er aangifte worden gedaan bij de gemeente. Dit is al gedaan voor de dag van de uitvaart. De gemeente geeft een uittreksel uit de overlijdensakte mee. Dit formulier is belangrijk bij het regelen van verschillende zaken achteraf.

Nazorg

Als er een partner alleen achterblijft, is dat vaak ingrijpend. Emotioneel gezien, maar soms ook praktisch. Naast het verdriet zijn er ook zaken rondom je administratie die geregeld moeten worden. Dingen waar je helemaal niet aan wilt denken, maar die wel moeten gebeuren. Zo zijn er verschillende instanties die op de hoogte gesteld moeten worden. Ook moeten lopende abonnementen opgezegd worden. Deze zaken kunnen een zware last zijn na een groot verlies. Wij helpen je om de weg te vinden naar hulp hierbij.

Rouwverwerking

Ook rouwverwerking en nazorg is een heel belangrijk onderdeel na een overlijden. Soms is het prettig om met iemand te kunnen praten over het verlies van je dierbare en het gemis dat je elke dag ervaart. We brengen je graag in contact met professionals op het gebied van rouwverwerking.

Nabestaandendesk

De Nabestaandendesk-service is een online platform met een checklist die zich aanpast aan jouw persoonlijke situatie. Heel eenvoudig kom je erachter wat er afgehandeld moet worden in de nalatenschap. Van erfenis, notaris, bankzaken tot belastingen en het opzeggen van verzekeringen, goede doelen en social media. Zo heb je snel overzicht en heb je ook na de uitvaart alles goed geregeld.

Rijksoverheid

Op de website www.rijksoverheid.nl/overlijden staat nadat je een aantal vragen hebt beantwoord, exact wat voor jou van toepassing is.