Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Natuurkisten

Verbonden met de natuur

Natuurkisten – Bij het nadenken over een afscheid en het regelen van een uitvaart maakt men bewuste keuzes. Zo ook voor het natuurbegraven op een natuurbegraafplaats.

Bij natuurbegraven staat de verbondenheid met de natuur en de natuurlijke levenscyclus voorop. Het lichaam wordt zo puur mogelijk teruggeven aan de aarde.

Wie in de natuur begraven wil worden, doet dat vanuit zeer persoonlijke motieven en de liefde voor de natuur. Als natuurliefhebber is de keuze voor een ecologische kist of draagplank dan ook bewust. U kiest voor natuurlijke materialen.

Kisten, lijkwaden, draagplanken of baren en urnen dienen volledig biologisch afbreekbaar te zijn. Natuurkist.nu levert ambachtelijke natuurkisten en planken of baren. Naast de kisten kunt u ook terecht voor uitvaarttextiel die de overledene bij het afscheid waardig omhullen. De toenadering en het contact met de overledene wordt vergemakkelijkt tijdens het laatste afscheid.

Onze producten zijn eenvoudig van vorm en zijn bovendien geschikt in combinatie met een traditionele manier van begraven of cremeren.

Onze collectie Natuurkisten

Draagkist

Naast het kiezen van een definitieve laatste rustplaats, kan men zelf een kist uitzoeken. Bij natuurkist.nu worden de natuurkisten volgens ambachtelijk vakmanschap met de hand gemaakt.

Al onze kisten zijn vrij van spijkers, schroeven en nieten.

De kist kan worden bekleed met strak katoenen kistbekleding of een kistdoek van ongebleekt katoen dat los in de kist wordt gelegd. Voor het sluiten van de kist wordt deze doek om de dierbare heen geslagen.

Door gebruik van natuurlijke materialen heeft geen enkele kist hetzelfde uiterlijk. Er kan ten gevolge van temperatuurverschil een barst of scheur in de massieve planken ontstaan. Dit is geen beschadiging maar het bewijs dat er met natuurlijke, massieve materialen wordt gewerkt.

Elke kist is een uniek exemplaar.

Op Natuurkist.nu vindt u de volledige omschrijvingen van de natuurkisten. Daarnaast vindt u ook bijbehorende producten zoals kistbekleding en kistdoeken.