Open dag natuurbegraafplaats Hillig Meer

Open dag natuurbegraafplaats Hillig Meer

Open dag natuurbegraafplaats Hillig Meer van 11.00- 16:00 uur

Zondag 17 maart houdt natuurbegraafplaats Hillig Meer een open dag. Er zijn rondleidingen over de begraafplaats om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. Het eerste thema op 17 maart is “groene uitvaart”. In het ontvangsthuis kunt u voorbeelden bekijken van milieuvriendelijke omhulsels en kleding voor een uitvaart. Daarnaast verzorgt Hillig Meer een informatieve lezing over milieuvriendelijk begraven.

Om 11:00, 13:00 en 15:00 zijn er rondleidingen. U kunt zich via deze link aanmelden voor de open dag natuurbegraafplaats Hillig Meer.

Komt u ook?

Het adres is:
Natuurbegraafplaats Hillig Meer
Provincialeweg 2
9463 TK Eext

Open dag natuurbegraafplaats Hillig Meer

Wat houdt natuurbegraven in?

Begraven in de natuur is een eeuwenoude en natuurlijke manier om iemand die is overleden te begraven. Op deze manier geven we een lichaam terug aan de natuur. Dit gaat met respect voor zowel de overledene als ook voor de natuur. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een groene uitvaart.

Een natuurbegraafplaats biedt u een graf in de natuur om u dierbare te begraven. Het is een troostrijke, serene plaats om hier uw geliefde te herinneren en gedenken. Het is een plek om in alle rust naar terug te keren.

Het omhulsel waarin een overledene wordt begraven moet zijn gemaakt van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Of u nu kiest voor een kist, urn, wade met draagbaar, het moet allemaal gemaakt zijn van natuurlijke producten. Doordat dit materiaal makkelijk afbreekt vormt het geen belasting voor de natuur. Hetzelfde geldt voor een grafmarkering, ook deze moet zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal zoals een boomschijf of een kei.

Wilt u meer weten over natuurbegraven? Neem dan gerust contact op met Uitvaartzorg Salland. En wilt u weten wat een begrafenis kost op de natuurbegraafplaats en heeft u al specifieke wensen? Dan is het mogelijk om naar aanleiding van uw wensen en keuzes een begroting te maken.

Blog