Natuurbegraafplaats Ommen – Arriën

Zoals u heeft kunnen lezen in de laatste berichtgevingen gaat de Natuurbegraafplaats Ommen – Arriën in dit najaar open. De politiek in Ommen heeft groen licht gegeven. Het bestuur van Stichting Heidehof is volop bezig om de personele bezetting rond te krijgen. En binnenkort gaat er ook gestart worden met de bouw van een onderkomen.

Natuurbegraafplaats Ommen - Arriën

Uitgeven van graven

Het zal daarom ook niet lang meer duren voordat de eerste graven kunnen worden uitgegeven. Want wist u dat u nu al een graf kan uitzoeken op de natuurbegraafplaats? Het is mogelijk om een plekje op de begraafplaats uit te zoeken nu u nog leeft. Het gaat niet zoals bij een reguliere begraafplaats dat de graven worden uitgegeven op de rij. U kunt zelf kiezen een open plek, of meer onder een boom, wat verscholen in het bos. U kiest het plekje waarvan u zegt dit is goed. Vindt u het fijn om samen met iemand te gaan dan kan dat. Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland kan en wil u helpen ook hierbij helpen.

Eeuwigdurende grafrechten

Een graf bij de Natuurbegraafplaats Ommen – Arriën is eeuwigdurend, dat wil zeggen dat de graven niet worden geruimd in de loop van de tijd zal het graf geheel opgaan in de natuur. Ter herinnering aan de overledene is het mogelijk om een boomschijf met inscriptie op het graf te plaatsen, ook deze zal geleidelijk aan vergaan. Voor de nabestaanden is er nooit de zorg en vraag om de grafrechten te verlengen.

Materialen gebruik

Het natuurbehoud is leidend voor de Natuurbegraafplaats, daarom worden er wel eisen gesteld aan de materialen die worden gebruikt aan de begrafenis.

Het omhulsel (uitvaartkist of lijkwade) moet gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Een uitvaartkist moet gemaakt zijn van hout en onbewerkt zijn, dus geen gebruik van lak, verf of iets dergelijks. Zo mag een kist van spaanplaat ook niet worden gebruikt. Een lijkwade moet zijn gemaakt van natuurlijke stoffen zoals ongebleekt katoen of linnen. Als u kiest voor een lijkwade moet ook de draagbaar gemaakt zijn natuurlijke materialen. Uitvaartzorg Salland heeft een uitgebreide keuze aan houten uitvaartkisten, lijkwades en draagbaren.

Ook de kleding van de overledene moet zoveel mogelijk gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Denk hierbij ook aan ongebleekt katoen, linnen of zijde. Ook is het mogelijk om gekleed te gaan in een zogenaamd lijkhemd. Een lijkhemd is gemaakt van 100% katoen of linnen.

Natuurbegraafplaats Ommen - Arriën

Meer informatie

Denkt u na het lezen van dit artikel over Natuurbegraafplaats Ommen – Arriën, ik wil hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u vrijblijvend voorzien van alle informatie over natuurbegraven en kunnen u rechtstreeks in contact brengen met de mensen van de Natuurbegraafplaats.

Blog