Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Natuurbegraafplaats Hoogengraven is een prachtig natuurgebied waar de verbinding tussen mens en natuur in alle rust aanwezig is.

Op zaterdag 25 september organiseert Natuurbegraafplaats Hoogengraven een inspiratiedag. Op deze dag is er van alles te beleven op de begraafplaats in de bossen bij Arriën. Ontdek de natuur tijdens een van de rondleidingen, laat u inspireren op de informatiemarkt en maak kennis met de  medewerkers van Hoogengraven in het ontvangsthuis.

Tijdens deze inspiratiedag is er een uitgebreid programma met onder andere een informatiemarkt, rondleidingen, muziek, alles over natuurbegraven en nog veel meer. Op de informatiemarkt kunt u zich laten informeren en inspireren door verschillende organisaties. De markt zal in het teken staan van de groene uitvaart waarbij u naast het kennis maken met uitvaartverzorgers ook informatie kunt krijgen over ecologische kisten, urnen, manden en wades. Laat u inspireren op deze mooie dag.

Samen met mijn collega Jan Slagter van Uitvaartverzorging Vechtdal uit Ommen deel ik een stand op de inspiratiedag. Wij staan u graag te woord en kunnen u meer vertellen over natuurbegraven en waar u zoal aan moet denken en rekening mee moet houden.

Programma Inspiratiedag

  • Start Inspiratiedag
  • Informatiemarkt Groene Uitvaart
  • Ieder half uur een rondleiding over de natuurbegraafplaats
  • Demonstratie schaapscheren
  • Muziek met de harp en de hang
  • Kennis maken met natuurbegraven

De inspiratiedag is van 11.00 tot 16.00 uur. En het adres is makkelijk te vinden door Middenweg in Arriën in uw navigatie in te geven.

Aanmelden is niet verplicht, maar de organisatie vindt het fijn om te weten dat u komt. Zo kunnen ze ook in het verlengde van Corona een inschatting maken van de aantallen en eventuele maatregelen nemen. Via deze link kunt u zich aanmelden:

https://www.natuurbegraafplaatshoogengraven.nl/inspiratiedag/

Samen met de mensen van Natuurbegraafplaats Hoogengraven hopen wij op een mooie stralende dag en u te ontmoeten.

Blog