Herinneringsbijeenkomst Crematorium

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft het Crematorium De Lariks in Hardenberg op donderdag 24 januari 2019 een (besloten) herinneringsbijeenkomst georganiseerd. Het was een bijzondere avond, waarbij de overledenen in een intieme en respectvol omgeving zijn herdacht. Het thema van deze avond was Faith, hope and love.

‘We hebben alle families aangeschreven waarvan hun dierbare is overleden tussen
1 september 2017 en 31 augustus 2018 en in het Crematorium is gecremeerd’. Aan het woord is Birgit Rusken, manager en mede-eigenaar van het Crematorium in Hardenberg.
‘In 2016 hebben we dit voor het eerst georganiseerd, maar hadden twijfels of we het wel moesten doen. Er zijn immers al zoveel vormen van herdenken (denk aan Allerzielen, herdenkingsvieringen in kerken. Hospices, verpleeghuizen en de lichtjesavonden). We geloven dat deze avond in een behoefte voorziet, want het aantal aanwezigen is van 50 personen in 2016 gegroeid naar 190 gasten dit jaar.

Bijeenkomst voor en door de nabestaanden

De viering bestond uit zorgvuldig uitgekozen muziek, welke door de families is gedraaid bij de uitvaart destijds. Daarnaast werd er, namens de nabestaanden, een gedicht voorgedragen door Greetje Kelder.
Op de gedenktafel werden er kaarsen aangestoken voor de overledenen en deze kaarsen vormde samen met de bloemen een symbolische waarde van licht, liefde en hoop en vertrouwen.

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft het Crematorium De Lariks in Hardenberg op donderdag 24 januari 2019 een (besloten) herinneringsbijeenkomst georganiseerd.

Het Crematorium is in maart 2016 geopend en is inmiddels niet meer weg te denken uit de regio. ‘Het klopt dat we in een behoefte voorzien’, aldus Rusken. ‘Ik heb het destijds een burgerinitiatief genoemd, met een grote maatschappelijke betrokkenheid.
“We zijn een kleinschalig en intiem crematorium, waar op een respectvolle manier ruimte is voor het afscheid. Dat vinden we belangrijk, want afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen…’besluit Rusken.

Meer informatie Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van Crematorium De Lariks of kijken op de website www.crematoriumdelariks.nl.

Blog