Een uitvaartfotograaf?

Een hectische tijd

Uitvaartfotograaf – Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. De tijd tussen overlijden en de dag van de uitvaart is een drukke periode, waarin u veel beslissingen moet nemen. Er zijn steeds meer mogelijkheden om een uitvaart naar eigen inzicht vorm te kunnen geven.

Heeft u er wel eens over gedacht om van de uitvaart foto’s te laten maken? Mensen aarzelen soms als wordt voorgesteld om een uitvaartfotograaf in te schakelen. Het is toch geen bruiloft? Nee, het is geen feestdag. Maar wel een belangrijke dag, die u samen met uw dierbaren hebt vormgegeven.

Heeft u er wel eens over gedacht om van de uitvaart foto’s te laten maken? Mensen aarzelen soms als wordt voorgesteld om een uitvaartfotograaf in te schakelen.

U kunt het afscheid delen

Achteraf zijn mensen blij dat er foto’s gemaakt zijn. Via de foto’s kunnen ze de dag nog eens beleven. Ook kunt u de ervaringen delen met mensen die niet aanwezig konden zijn door ziekte of omdat ze bijvoorbeeld ver weg wonen.
Vaak gaat de dag in een roes voorbij. En mensen herinneren zich veel dingen niet meer. Terwijl er vaak veel mooie dingen gebeuren.

Een blijvende herinnering

Een voorbeeld daarvan is de situatie dat een jonge ouder is overleden. De overgebleven ouder is op die dag voor het eerst echt alleen met de kinderen, en veel van de aandacht gaat dan naar hen uit. Hij of zij mist veel. Families zijn achteraf heel blij met de foto’s.

Een extra paar ogen

De uitvaartfotograaf loopt rustig rond en legt veel meer vast dan mensen zelf kunnen zien. Wie er allemaal geweest zijn, wat er achter de schermen gebeurt. De bloemen, de condoleance, het tekenen van het condoleanceregister, de rouwauto, de medewerkers, de kist. De fotograaf fungeert als een extra paar ogen.

Een professionele uitvaartfotograaf

Wij hebben contacten met verschillende professionele afscheidsfotograven. Families die een professionele fotograaf inschakelen zijn daar heel blij mee. De foto’s helpen om de herinnering levend te houden, en kunnen helpen bij de rouwverwerking. Het maakt afscheidsfotografie tot zeer dankbaar werk voor nabestaanden.

Zekerheid van een dierbare herinnering

Als u de zekerheid wilt van goede foto’s en een fotograaf die niet nadrukkelijk of storend aanwezig is, dan kunt u het best een professionele uitvaartfotograaf inschakelen. Dat is beter dan een familielid in te zetten. Die wil toch ook ruimte en tijd hebben om zelf afscheid te nemen?

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een begrafenis of crematie verzorgt door Uitvaartzorg Salland? En weten wat de kosten zijn voor een persoonlijke uitvaart? Dan is het mogelijk om naar aanleiding van uw wensen en keuzes een begroting te maken. Ik kom geheel kosteloos en vrijblijvend bij u langs. Neem dan even contact op met Uitvaartzorg Salland.

Blog