Bloemen geven kleur aan moeilijke dag

Nadenken over je uitvaart is meestal niet iets waar je tijd voor maakt. Wanneer je weet wat de mogelijkheden zijn rondom een overlijden kun je een begrafenis of crematie aankleden zoals jij het wenst. Zo help je je nabestaanden en houd je zelf de regie. 

Tijdens een uitvaart geven bloemen letterlijk kleur aan een moeilijke dag. Een afscheid van een dierbare is zwaar en veel mensen geven met bloemen uiting aan hun liefde en gemis. Dat kan in de vorm van een bloemstuk, maar ook met losse bloemen.

Sinds kort is er de bloemenband. De band wordt aangebracht rondom de kist waarna familie, vrienden en andere genodigden deze kunnen vullen met bloemen. Bezoekers van de uitvaart kunnen hun meegebrachte bloem in de band steken waarmee je een prachtig bloemenritueel creëert dat een troostend gebaar is voor alle aanwezigen.

De bloemenband gevuld met bloemen kan mee het graf in. De bloemen blijven dus bij de overledene, ook tijdens een crematie. Er zijn ook speciale banden die voldoen aan de eisen voor Natuurbegraven. De band is op maat gemaakt en in verschillende modellen en textiel te bestellen en verkrijgbaar bij Uitvaartzorg Salland.

Bloemenband.nl

Een persoonlijk afscheid

Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland verzorgt uitvaarten in Hardenberg, Ommen, Dalfsen en omgeving. “Samen met de nabestaanden werk ik rustig toe naar een respectvol en passend afscheid. Eigentijds of juist vol mooie tradities. Neem vooral de tijd om er een eigen en persoonlijk afscheid te maken”, zegt de uitvaartondernemer.

Uitvaartzorg Salland helpt je om van de uitvaart een mooie herinnering te maken. Een persoonlijk afscheid dat naadloos past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden, dat is Eriks doel elke uitvaart weer. “Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe belangrijk afscheid is en hoe belangrijk het is om een goede herinnering over te houden aan een afscheid. Met aandacht, nuchter en in alle rust luister ik en leer ik de overledene kennen. Daarna kan ik met open blik mensen helpen met hun wensen, hoe groot of klein deze ook zijn.”

Blog