Bijzondere uitvaartwens

Bijzondere uitvaartwens – Begin van dit jaar heb ik een gesprek gehad met een familie over wat er allemaal geregeld moest worden voor een uitvaart. Een persoon uit het gezin in kwestie was wel ziek, maar niet terminaal. Ze wilden eigenlijk meer een idee hebben van wat er allemaal bij komt kijken als er iemand overlijdt.

Tijdens dat gesprek kwamen een heleboel dingen ter sprake. We hebben gesproken over de wensen die er waren. Een thuisopbaring of in het uitvaartcentrum? Waar moet de plechtigheid worden gehouden, het uitvaartcentrum, de kerk of ergens anders? Hoeveel mensen worden er verwacht? En ook over het rouwvervoer. En op dat gebied was er een bijzondere uitvaartwens.

Telefoon

Geheel onverwachts kreeg ik onlangs telefoon. Ik kreeg de partner aan de lijn. Haar man was toch zeer onverwachts overleden. Ze wilde graag dat ik de uitvaart ging verzorgen. Het was goed geweest dat we samen al hadden gesproken over de uitvaart. Het regelen ging soepel en er hoefde niet meer over veel dingen te worden nagedacht. En dus ook niet over de bijzondere uitvaartwens.

Bijzondere uitvaartwens

In de kamer stonden 2 vitrinekasten met daarin prachtige vrachtwagens op schaal. Deze meneer was zijn hele leven gek geweest van vrachtwagens. De bijzondere uitvaartwens was dan ook om de laatste rit te maken met een vrachtwagen. Omdat dit ook al tijdens het voorgesprek ter sprake was geweest had ik al uitgezocht hoe we deze wens in vervulling konden laten gaan.

Rouwtruckframe

Via mijn collega die voor mij het rouwvervoer verzorgt kreeg ik de gegevens van de Rouwtruckframe. Dit is een frame dat achterop een vrachtwagen kan worden gemonteerd. Door middel van dit frame kan een vrachtwagenchauffeur met zijn eigen vrachtwagen naar zijn laatste rustplaats worden gebracht.

Maar de meneer waarvan ik de uitvaart moest verzorgen was zelf geen vrachtwagenchauffeur en dus beschikten wij ook niet over een vrachtwagen om het frame op te monteren. Samen met de zoon hebben wij nagedacht over wie ons hierbij zou kunnen helpen. Ik heb gebeld met lokale transportondernemingen, deze wilden wel helpen maar hadden op korte termijn geen auto beschikbaar. Totdat in de vriendenkring van de zoon een vader was met een prachtige Scania trekker. Deze hebben wij gebeld en zij wilden belangeloos hun medewerking verlenen aan deze laatst bijzondere uitvaartwens.

Laatste rit

De partner van de overledene, zijn kinderen en de rest van de familie waren zo blij dat deze wens in vervulling kon gaan. Dit was wat hij gewild zou hebben. Op de dag van de uitvaart mochten de kinderen mee in de truck om hun vader te begeleiden tijdens zijn laatste rit. We zijn langs zijn huis gereden voor een laatste groet en hebben hem daarna naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Goede herinnering

De pijn en verdriet hebben we met deze laatste bijzondere wens niet kunnen wegnemen. Maar een ieder die bij de uitvaart aanwezig was heeft wel een goede herinnering aan deze laatste bijzondere uitvaartrit, omdat deze bij de overledene paste. Heeft u ook een laatste bijzondere uitvaartwens? Maak deze dan kenbaar en bespreek dit met uw naasten. En schroom niet om contact met ons op te nemen als wij u ergens bij kunnen helpen.

Ik heb ook een persoonlijke uitvaartwens

Heeft u ook een persoonlijke of bijzondere uitvaartwens, maar weet u niet hoe u dit goed bespreekbaar moet maken lees dan het volgende artikel over hoe en op welke manier u dit kunt doen.

https://uitvaartverzorging-vechtdal.nl/blog/uitvaartwensen-bespreken/

Blog