Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Uitvaartverzorging

De eerste dag…

Wanneer er iemand is overleden en je de uitvaart moet regelen, komt er veel op je af. Wij gaan met jullie in gesprek en helpen jullie om het afscheid naar wens vorm te geven. Stap voor stap zullen we alle zaken bij langs gaan en wij zullen suggesties geven bij de keuzes die er gemaakt moeten worden.

Wat moet je eerst regelen?

  • Contact met arts om overlijden vast te laten stellen
  • Begeleiding van Uitvaartzorg Salland? Bel 0523-522117
  • Eerste afspraak met Uitvaartzorg Salland maken om belangrijkste zaken te regelen
    en om je dierbare te verzorgen
  • Nadenken over de wensen

Gelukkig hoeft niet alles direct geregeld te worden. In de loop van de dagen zal alles steeds meer vorm krijgen. We houden dagelijks contact tot aan de dag van de uitvaart.

Voor heel veel zaken geldt: ik kan jullie adviseren of het voor jullie regelen, maar ik laat ook ruimte als jullie bepaalde zaken liever zelf doen.

Tot de uitvaart…

Na het overlijden zullen er in een aantal dagen de nodige zaken geregeld en besproken moeten worden. De laatste verzorging bijvoorbeeld, maar ook is het goed om te beslissen waar jouw dierbare wordt opgebaard. Kiezen jullie voor een begrafenis of een crematie? Ook moet er een kist worden uitgezocht.

Vervolgens zullen jullie moeten bepalen hoe de dag van de uitvaart eruit zal zien. Wordt het een kerkelijke uitvaart of kies je een andere locatie om de plechtigheid te houden? Wil je vooraf of achteraf condoleren? Is er een koffietafel in het uitvaartcentrum of nemen jullie een borrel in het plaatselijke café? Verder zijn er allerlei belangrijke details waarover nagedacht moet worden zoals rouwkaarten, sprekers, bloemen, rouwvervoer, foto’s en muziek.

Alles op zijn tijd. In gesprek met de nabestaanden komen we samen stap voor stap tot een invulling die het beste bij de overledene en bij jullie past.