Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Uitvaartverzekering bellen?

Uitvaartverzekering bellen? – Er is een dierbare overleden en hij of zij heeft een uitvaartverzekering. Op de polis staat een telefoonnummer waarbij staat: “Bel dit nummer om een overlijden te melden.”

Negentig procent van de mensen doet dit, vanwege het simpele feit dat het daar staat. De reden dat verzekeringen willen dat u belt, is dat zij ook graag de uitvaart voor u willen verzorgen. Maar u heeft echter de keuze!

Uitvaartverzekering bellen

Duurder uit?

Vaak is het zo dat wanneer u een overlijden meldt bij de verzekering en u de uitvaart door een andere uitvaartbegeleider wilt laten verzorgen, u te horen krijgt dat u duurder uit bent, omdat u uw ledenkorting of inkoopvoordeel kwijt raakt. Dat u duurder uit bent is onjuist, niet de korting die zij u zouden geven is belangrijk, maar de prijs waar die korting vanaf gaat. Omdat grote bedrijven veel overhead kosten hebben, liggen hun verkoopprijzen, ook met korting, structureel hoger dan bij kleinere zelfstandige ondernemers zoals Uitvaartzorg Salland.

Schadeverzekering

Een uitvaartverzekering is zakelijk gezien een schadeverzekering die uitkeert wanneer een overlijden zich voor doet. Ook bij een dienstenpakket (natura verzekering) wordt een geldbedrag uitgekeerd. Door wie u de uitvaart laat verzorgen staat daar los van. Het ‘moeten’ melden van een overlijden aan de verzekeraar hoeft u niet direct te doen. De melding kan later gedaan worden door de uitvaartbegeleider die u zelf gekozen heeft.

uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekering bellen? U kiest!

In het leven zijn er veel gebeurtenissen die u nog een keer over kunt doen. De uitvaart van een naaste is hier een uitzondering op. Daarom is het fijn dat u dit regelt samen met een uitvaartverzorger die bij u past en die aansluit bij uw wensen en die van uw overleden dierbare.

U heeft dus zelf de keuze welke uitvaartverzorger dit voor u of uw naaste zal zijn.

Laat u niet misleiden, maar wordt een bewuste uitvaartconsument.

Wensenboekje om uw uitvaart vooraf vast te leggen

De keuze van uitvaartverzorger kunt u al maken voordat u zelf of u dierbare zal overlijden. Graag maak ik kennis met u en vertel u over de mogelijkheden van een uitvaart bij Uitvaartzorg Salland. Een hulpmiddel om uw wensen vooraf vast te leggen is een wensenboekje. Hierin kunt u alles noteren en mocht u het fijn vinden dan doen we het samen. Het is handig om deze op een voordehand liggende plek te bewaren, bijvoorbeeld bij uw verzekeringspapieren. Het is raadzaam dat iemand uit uw omgeving op de hoogte is waar deze documenten liggen.

wensenboekje

Heeft u vragen over uw uitvaartverzekering dan kunt u altijd contact met mij opnemen. En als u het fijn vindt kom ik bij u langs voor een kop koffie en een kennismaking. Via de blauwe balk ‘Wensenboekje’ aan de rechterkant kunt u gratis het uitvaartwensenboekje aanvragen.