Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Uitvaartverzorging Hardenberg

Uitvaartverzorging Hardenberg – Ben je op zoek naar een uitvaartverzorger in Hardenberg? Neem dan contact op met Uitvaartzorg Salland uit Hardenberg. Uitvaartondernemer Erik Janssen heeft een ruime ervaring met persoonlijke uitvaarten. Erik wil zich inzetten om uitvaarten te verzorgen op een manier die aansluit bij de wensen van zowel de overledene als de nabestaanden. Afscheid nemen op een manier die past bij wie de overledene was.

Uitvaartverzorging Hardenberg - Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger in Hardenberg? Neem dan contact op met Uitvaartzorg Salland Hardenberg.

Uitvaartverzorger Hardenberg

Over Uitvaartzorg Salland

Eigen invulling geven aan uitvaart

Met bewogenheid en passie iets betekenen voor een familie in een tijd van rouw en afscheid nemen. Met die missie startten Erik en Daniëlle Janssen in oktober 2017 met Uitvaartzorg Salland als zelfstandige in de uitvaartzorg.

Uitvaartzorg Salland heeft een informele en persoonlijke stijl van werken. Omdat ze kleinschalig werken en niet gebonden zijn aan een grote organisatie, hebben ze de mogelijkheid om echt een uitvaart naar wens te verzorgen. “ Wij vinden het belangrijk om de tijd, rust en ruimte te nemen om een uitvaart goed neer te zetten, met keuzevrijheid en aandacht om samen met de nabestaanden tot een goede herinnering te komen.”

Persoonlijk

De betrokkenheid van familie en vrienden is essentieel, meent Erik. “Voor nabestaanden is het heel goed om actief betrokken te zijn bij een afscheid. Dat maakt de uitvaart persoonlijk, maar is ook goed voor hun rouwverwerking. Wij ondersteunen nabestaanden graag in hun wensen, hoe groot of klein deze ook zijn.”

Afhankelijk van die wensen kloppen ze aan bij diverse specialisten uit de regio. “ Voor de rouwkaarten werken we samen met een grafisch ontwerper. We komen met een blanco kaart binnen. Samen met de nabestaanden gaan we op zoek naar herinneringen en wordt de kaart vormgegeven. Zo wordt het een unieke, persoonlijke kaart. Verder werken we samen met collega’s die voor ons het rouwvervoer verzorgen. Wij geloven erin dat een ieder moet doen waar die goed in is.”

Lokale partijen

Als uitvaartverzorger in Hardenberg vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk te regelen vanuit de regio. Zo werken wij samen lokale ondernemers. Ook hebben wij korte lijntjes met Notaris Bentum en Nijboer. Zij kunnen ons adviseren op het gebied van testamenten, erfrecht en nalatenschap. Tevens werken wij samen met verschillende afscheidsfotografen uit de regio. Zij leggen de dag van uitvaart vast in een waardige fotoreportage.

Willen jullie geen kerkelijke uitvaart dan kunnen wij op iedere locatie de uitvaart voor jullie verzorgen mits er toestemming is van de desbetreffende eigenaar. Hierbij kun je denken aan een plaatselijk restaurant of zalencentrum. Maar ook een eigen tuin of boerenschuur. Er is veel mogelijk.

Wensenboekje

Voor iedereen die dat wil, is er een wensenboekje beschikbaar waar wensen over de uitvaart al voor een overlijden in opgeschreven kunnen worden. “Het wensenboekje is speciaal ontwikkeld zodat mensen precies kunnen aangeven hoe ze hun uitvaart vormgegeven willen hebben. Zo blijven nabestaanden ook niet met vragen achter.”

Help u nabestaanden en vraag kosteloos een wensenboekje aan om uw uitvaartwensen vast te leggen.

Verzekering

Wist je trouwens dat, ongeacht waar u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, je vrij bent in de keuze voor een uitvaartondernemer? Of dat nu Lifetri, Ardanta, DELA, Monuta of een andere verzekeraar is, het maakt niet uit. U bent niet gebonden aan de verzekeraar. Als je dit aangeeft bij de verzekeraar zal men je waarschijnlijk vertellen dat het onvoordelig is en je bepaalde kortingen misloopt. Dit hoeft niet te betekenen dat je duurder uit bent. “Bij ons heeft men niet te maken met dure overheadkosten waardoor onze tarieven veelal lager liggen dan bij de grote uitvaartondernemingen. Zo kunnen wij, met dezelfde diensten en goederen, vaak binnen het bedrag blijven van de polis.” Ook als je niet verzekerd bent kun je voor je het verzorgen van je uitvaart bij Uitvaartzorg Salland terecht.

Uitvaartcentrum De Lariks

Aan de rand van het Oldemeijerbos ligt de gemeentelijke begraafplaats De Larikshof. In deze rustgevende omgeving vind je ook uitvaartcentrum De Lariks. Uitvaartcentrum De Lariks is een modern maar sfeervol ingericht rouwcentrum. Als uitvaartverzorger in Hardenberg maken wij graag gebruik van deze mooie locatie.

Gelegen aan de rand van het bos ligt Uitvaartcentrum De Lariks. De Lariks is gebouwd in 2012 en beschikt over 5 opbaarkamers. De rouwkamers zijn doormiddel van een automatisch codesysteem 24 uur per dag vrij toegankelijk voor nabestaanden.

Het beschikt over 5 opbaarkamers die 24 uur per dag toegankelijk zijn door middel van een uniek codesysteem. Hierdoor heb je op ieder moment van de dag toegang tot uw dierbare overledene. Jullie kunnen in alle rust afscheid nemen als nabestaande.

Naast de opbaarkamers beschikt uitvaartcentrum De Lariks ook over een grote zaal waar de afscheidsplechtigheid kan plaatsvinden. Er zijn moderne audiovisuele voorzieningen waar gebruikt van gemaakt kan worden.

Na afloop van de plechtigheid en begrafenis of crematie kan gebruik worden gemaakt van de aangrenzende koffiekamer. Hier heb je niet alleen de keuze uit koffie/thee met cake, maar er is een uitgebreid assortiment aan ook andere consumpties.

Als uitvaartverzorger in Hardenberg kunnen wij jullie informeren over alle mogelijkheden.

Crematorium Hardenberg

Naast uitvaartcentrum de Lariks bevindt zich het gelijknamige crematorium. Crematorium De Lariks kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid en gemoedelijkheid. De mensen van het crematorium zijn deskundig en professioneel en staan altijd klaar voor zowel de familie als de uitvaartverzorger. Ze helpen en denken mee om een goede herinnering over te houden aan de dag van het afscheid.

Na afloop van de plechtigheid bestaat de mogelijk dat de familie en naasten meegaan naar de afscheidsruimte. Hier kan men mee tot het laatste afscheid. De afscheidsruimte is sfeervol aangekleed wat helpt in het rouwproces. Daarnaast is er vrijwel altijd de mogelijkheid om voor de dag van de uitvaart een rondleiding te krijgen van de mensen van het crematorium zodat men weet hoe alles in zijn werk gaat.  

de lariks

Begraafplaatsen in Hardenberg

In Hardenberg zijn meerdere begraafplaatsen. Alleen op de begraafplaats De Larikshof worden nog nieuwe graven uitgegeven. Terwijl op begraafplaatsen Scholtensdijk en aan de Bruchterweg alleen nog wordt bijbegraven. Hiervan zijn de graven al eerder uitgegeven. Klik hier voor de tarieven van de gemeente Hardenberg.

Natuurbegraafplaats Ommen

Een natuurbegraafplaats bied je een graf in de natuur om jouw dierbare te begraven. Het is een troostrijke, serene plaats om hier jouw geliefde te herinneren en gedenken. Het is een plek om in alle rust naar terug te keren. Een natuurbegraafplaats biedt ruimte aan mensen van alle gezindten. Het biedt een plek aan ieder mens ongeacht geloof of afkomst. Jullie hebben de vrijheid om het afscheid persoonlijk en naar eigen wens in te vullen. Door het houden van een ceremonie met herinneringen en begraven in de natuur is de eeuwige cirkel van leven en dood weer rond.

Uitvaartverzorging Hardenberg - Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger in Hardenberg? Neem dan contact op met Uitvaartzorg Salland Hardenberg.

In de bossen bij Ommen in het buurtschap Arriën bevindt zich de eerste natuurbegraafplaats van Overijssel. De natuurbegraafplaats Hoogengraven is ongeveer 25 hectare groot. Op deze natuurbegraafplaats kan men zelf een plek uitkiezen voor jezelf of jouw naaste om te worden begraven. Bijvoorbeeld in de buurt van één van de poelen, of juist een plek met zicht op het mooie heideveld.

Contact

Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op om jouw wensen te bespreken. Wij kunnen ook als je het wenst een begroting opstellen. Maar je kunt ook een gratis wensenboekje bij ons bestellen. Dan kun je in alle rust nadenken over jouw laatste wensen en deze vastleggen. Dit is behulpzaam voor uw nabestaanden om de uitvaart naar jouw wens te regelen. Uitvaartzorg Salland voor uitvaartverzorging Hardenberg.

Uitvaartverzorging Hardenberg - Bent u op zoek naar een uitvaartverzorger in Hardenberg? Neem dan contact op met Uitvaartzorg Salland Hardenberg.

Uitvaartverzorging Hardenberg
Uitvaartzorg Salland Hardenberg
Toegankelijk | Eigentijds | vanuit Verbinding