Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Uitvaartcentrum De Lariks

Algemeen over Uitvaartcentrum De Lariks

Uitvaartzorg Salland maakt voor uitvaarten veelal gebruik van Uitvaartcentrum De Lariks. Lees hieronder alle informatie over het uitvaartcentrum en de mogelijkheden.

Gelegen aan de rand van het bos ligt Uitvaartcentrum De Lariks. De Lariks is gebouwd in 2012 en beschikt over 5 opbaarkamers. De rouwkamers zijn doormiddel van een automatisch codesysteem 24 uur per dag vrij toegankelijk voor nabestaanden. Daarnaast beschikt het uitvaartcentrum over een familiekamer en een aula met moderne audiovisuele voorzieningen. Tevens beschikt De Lariks over een ruimte aangrenzend aan de aula voor de catering. Hier kan men de koffietafel houden na een plechtigheid.

Het gehele uitvaartcentrum inclusief buitenterrein en entree is rolstoelvriendelijk.

Uitvaartzorg Salland maakt voor uitvaarten veelal gebruik van Uitvaartcentrum De Lariks. Lees hieronder alle informatie over het uitvaartcentrum en de mogelijkheden.

Rouwkamers

Het is mogelijk om in alle rust bij uw dierbare zijn om afscheid te nemen. U kunt op ieder moment van de dag komen en gaan. En net zolang blijven als u wilt. De kamers stralen rust uit en zijn sfeervol ingericht. Er is de mogelijkheid om de kamer verder aan te kleden met persoonlijke foto’s en spulletjes.

Rouwkamers Het is mogelijk om in alle rust bij uw dierbare zijn om afscheid te nemen. U kunt op ieder moment van de dag komen en gaan. En net zolang blijven als u wilt. De kamers stralen rust uit en zijn sfeervol ingericht. Er is de mogelijkheid om de kamer verder aan te kleden met persoonlijke foto’s en spulletjes. Met een persoonlijke code krijgt u 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot de opbaarkamer en de familiekamer. In de familiekamer staat een koffieautomaat waar u koffie en thee kunt verkrijgen. Overdag kan de familiekamer worden gebruikt voor de condoleance en laatste afscheid voorafgaand aan een uitvaartplechtigheid.

Met een persoonlijke code krijgt u 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot de opbaarkamer en de familiekamer. In de familiekamer staat een koffieautomaat waar u koffie en thee kunt verkrijgen.
Overdag kan de familiekamer worden gebruikt voor de condoleance en laatste afscheid voorafgaand aan een uitvaartplechtigheid.

De aula

Via de ruime rolstoelvriendelijke entree is de aula bereikbaar. Door een verplaatsbaar wandsysteem kan de zaal worden aangepast voor grote groepen. De aula is voorzien van een modern beeld- en geluidssysteem. Voor kerkdiensten is er een orgel aanwezig. De zaal is tevens voorzien van ringleiding.

Via de ruime rolstoelvriendelijke entree is de aula bereikbaar. Door een verplaatsbaar wandsysteem kan de zaal worden aangepast voor grote groepen. De aula is voorzien van een modern beeld- en geluidssysteem. Voor kerkdiensten is er een orgel aanwezig. De zaal is tevens voorzien van ringleiding.

De koffiekamer

De koffiekamer is ruim ingericht en heeft uitzicht over de landerijen. In de koffiekamer kunt u gebruik maken van de catering.

De koffiekamer De koffiekamer is ruim ingericht en heeft uitzicht over de landerijen. In de koffiekamer van uitvaartcentrum de lariks kunt u gebruik maken van de catering.

Buitenterras
Daarnaast beschikt de koffiekamer over een buitenterras waar u de rust kan ervaren van de bosrijke, landelijke omgeving. Als het weer het toelaat kan het terras worden geopend en kunt u daar uw consumpties gebruiken. Er wordt dan gebruik gemaakt van statafels.

Consumpties
Het hoeft niet altijd een standaard koffietafel te zijn met cake of belegde broodjes. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk op het gebied van catering na een uitvaart. Steeds meer mensen nemen de tijd om nog samen te zijn. Dit kan in alle rust in de koffiekamer. Bij De Lariks kan in overleg vrijwel alles worden geserveerd. Overleg met de uitvaartverzorger naar de mogelijkheden binnen Uitvaartcentrum De Lariks.

Bereikbaarheid

Doordat het uitvaartcentrum zich buiten de stad bevindt, heeft het voldoende parkeermogelijkheden.

Als u in Hardenberg de borden “† de Larikshof” volgt dan komt u ook uit bij Uitvaartcentrum De Lariks.

Het adres is:
Oldemeijerweg 3
Hardenberg

Voor meer informatie over een begrafenis of crematie vanuit Uitvaartcentrum De Lariks kunt u contact met Uitvaartzorg Salland opnemen. Wilt u weten wat een begrafenis of crematie in Hardenberg kost en heeft u al specifieke wensen? Dan is het mogelijk om naar aanleiding van uw wensen en keuzes een begroting te maken.