Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Crematorium De Lariks

Crematie Hardenberg – Sinds begin 2016 is het voor inwoners uit de regio Hardenberg mogelijk om in eigen regio gecremeerd te worden. De inwoners van Hardenberg en omliggende plaatsen kunnen afscheid nemen van hun dierbare overledene in Crematorium De Lariks. De crematie en een eventueel bijbehorende plechtigheid kan worden gehouden in Hardenberg zelf.

Bij de bouw van het crematorium is veel aandacht besteed aan milieuvriendelijkheid. Zo is er gekozen voor een kwalitatief hoogwaardige en compacte crematieoven mét filterinstallatie met een zeer economisch gas- en elektriciteitsverbruik.

Uitvaartcentrum

Door gebruik te maken van het ernaast gelegen Uitvaartcentrum De Lariks zijn de krachten gebundeld. Voor de uitvaartplechtigheid wordt gebruik gemaakt van warme, sfeervolle ingerichte aula. De aula is voor voorzien van een moderne audiovisuele installatie. De aula kan door middel van een verplaatsbare wand worden aangepast aan grote en kleine gezelschappen. Daarnaast is er een orgel aanwezig voor kerkdiensten. Ook is er ringleiding ten behoeve van slechthorenden.

Voor de crematie in hardenberg wordt gebruik gemaakt van warme, sfeervolle ingerichte aula.

Condoleren

Voor het condoleren en het laatste afscheid kunt u gebruik maken van de familiekamer. De ruimte is bereikbaar vanuit de grote entree. Na het (schriftelijk) condoleren kunnen de belangstellenden via dezelfde entree plaatsnemen in de grote zaal/aula.

Afscheidsruimte

Terwijl de genodigden na de plechtigheid plaatsnemen in de grote koffiekamer is het mogelijk dat u als nabestaanden meegaan naar de afscheidsruimte van het crematorium. In de afscheidsruimte neemt u als allerlaatste afscheid van uw dierbare. Hieraan vooraf kunt u nog een gedicht voorlezen, een gebed uitspreken. Maar u kan ook in stilte afscheid nemen. Vaak is het mogelijk om bij de invoer van de kist aanwezig te zijn. Zodat u echt tot allerlaatste bij uw geliefde bent.

crematie hardenberg

Koffiekamer

Nadat u als familie als laatste afscheid heeft genomen kunt u zich weer bij de genodigden voegen in de koffiekamer. De koffiekamer is ruim ingericht en heeft uitzicht over de landerijen.

Koffiekamer Nadat u als familie als laatste afscheid heeft genomen kunt u zich weer bij de genodigden voegen in de koffiekamer. De koffiekamer is ruim ingericht en heeft uitzicht over de landerijen.

Buitenterras
Daarnaast beschikt de koffiekamer over een buitenterras waar u de rust kan ervaren van de bosrijke, landelijke omgeving. Als het weer het toelaat kan het terras worden geopend en kunt u daar uw consumpties gebruiken. Er wordt dan gebruik gemaakt van statafels.

Klik hier voor een virtuele rondleiding.

Consumpties
Het hoeft niet altijd een standaard koffietafel te zijn met cake of belegde broodjes. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk op het gebied van catering na een uitvaart. Steeds meer mensen nemen de tijd om nog samen te zijn. Dit kan in alle rust in de koffiekamer. Bij De Lariks kan in overleg vrijwel alles worden geserveerd.

Bereikbaarheid

Doordat het crematorium zich buiten de stad bevindt, heeft het voldoende parkeermogelijkheden.
Als u in Hardenberg de borden “† de Larikshof” volgt dan komt u ook uit bij Crematorium De Lariks.

Het adres is:
Oldemeijerweg 3
Hardenberg

Meer informatie over een crematie in Hardenberg

Voor meer informatie over een crematie bij Crematorium De Lariks kunt u contact opnemen met Uitvaartzorg Salland. Wilt u weten wat een crematie in Hardenberg kost en heeft u al specifieke wensen? Dan is het mogelijk om naar aanleiding van uw wensen en keuzes een begroting te maken. Dan weet u precies wat de kosten zijn voor een persoonlijke uitvaart.

Hier vindt u de tarieven 2019 van Crematorium de Lariks

Meer informatie over asbestemming vindt u hier.