01 dec 2016

WereldLichtjesDag – 11 december ’16

Wereld lichtjesdag

Voor de vierde keer wordt een Wereldlichtjesdag-bijeenkomst in de Reestkerk in Oud-Avereest georganiseerd. World Wide Candle Lighting is ontstaan in Amerika en de laatste jaren worden op veel locaties in Nederland ook bijeenkomsten gehouden waarin kinderen die overleden zijn worden herdacht. Wereldwijd wordt dit elk jaar op de tweede zondag in december georganiseerd. Dit jaar, op zondag 11 december, staan we wereldwijd met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen mensen elkaar een lichtpuntje te bieden in deze donkere dagen, in deze ‘feestmaand’.

De organisatie, bestaande uit 5 gezinnen waarin een kind gemist wordt, heeft gekozen voor de Reestkerk als locatie. “Hoewel het een kerk is, benadrukken we dat het geen bijeenkomst is met een christelijk karakter. De sfeer en de intimiteit van het gebouw en de mogelijkheid om fakkels bij de entree te plaatsen heeft gemaakt dat we voor deze locatie hebben gekozen. Iedereen die een kind verloren heeft of zich verbonden voelt met mensen die een kind missen, mag zich welkom voelen,” benadrukt Hennie Pouls uit Balkbrug.

De overige werkgroep leden komen uit Zwolle, Nijverdal en Dedemsvaart. Allen hebben hun eigen ervaringen, zoals ook de bezoekers. Zo zijn er mensen die volwassen kinderen herdenken, anderen kinderen die voor de geboorte al overleden zijn. Sommige kinderen zijn onlangs overleden, anderen al vijftig jaar geleden. Al deze mensen kennen de pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen.

Tijdens de bijeenkomst worden kaarsen gebrand, geluisterd naar muziek, troostende woorden en gedichten. Om klokslag 19.00 uur wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ‘Precious Child’ ten gehore gebracht. Doordat wereldwijd mensen om dezelfde tijd, maar in verschillende tijdzones kaarsen branden ontstaat er wereldwijd een soort lint van licht.

Bezoekers kunnen ook zelf muziek en teksten aandragen en -wanneer ze dat willen-  de teksten zelf voordragen. Voor opgave van muziek of teksten henniepouls@hotmail.com of info@uitvaartverzorgingvechtdal.nl