23 okt 2015

Uitvaartverzorging Vechtdal bestaat 10 jaar

Uitvaartverzorging Vechtdal bestaat 10 jaar

OMMEN – Wie het bedrijfspand van Uitvaartverzorging Vechtdal binnenstapt, ziet het meteen: hier wordt de dood anders benaderd. Een groot deel van het interieur is ingericht als een ‘winkel van emoties’, zoals Jan Slagter het omschrijft.

De toonzaal toont een veelheid aan kisten, van de klassieke eikenhouten exemplaren tot kisten van fineer, luxe en degelijke rieten manden en gepersonaliseerde kisten, compleet met allerhande afbeeldingen en kleuren. Een ander deel van het vertrek toont allerlei soorten grafstenen en urnen. “Het is soms indringend”, weet Slagter, die samen met zoon Richard leiding geeft aan het bedrijf. “Het maakt emoties los, zeker de kleine kisten en manden voor jonge kinderen. Maar tegelijkertijd geeft het een goed beeld van de mogelijkheden voor de laatste reis. Mensen staat vaak versteld van wat er allemaal mogelijk is.”

En het maakt de dood beter bespreekbaar, is hun ervaring. “Het geeft ons bedrijf een laagdrempelig karakter, en dat willen we ook”, aldus Slagter. “We streven, ook met deze toonzaal, naar openheid bij het spreken over de dood en de uitvaart. Het gebeurt regelmatig dat mensen hier spontaan binnenstappen, of na een afspraak een goed gesprek hebben. Want natuurlijk kun je heel veel van tevoren regelen, al gebeurt dat nog te vaak niet. Met een uitvaartcodicil, een wensenboekje of – heel eenvoudig – een goed adressenbestand van familieleden, vrienden en bekenden ben je al een heel eind op weg.”

Sinds 1 november 2005 is “Uitvaartverzorging Vechtdal”: een zelfstandig en ongebonden dienstverlenend bedrijf waar, naast het verzorgen van alle facetten van de uitvaart, ook nazorg hoog in het vaandel staat. Een gediplomeerde nazorgconsulente legt daarvoor namens ons contact met nabestaanden.

“10 jaar Uitvaartverzorging Vechtdal” willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom willen we iedereen de gelegenheid geven om op maandag 2 november van 14.00 tot 20.00 uur, onder het genot van een hapje en drankje een kijkje bij ons te komen nemen.

Uitvaartverzorging en begeleiding Vechtdal
 Nieuwelandstraat 6, 7731 TH  Ommen
www.uitvaartverzorging-vechtdal.nl