03 dec 2019

Samen stilstaan en gedenken 2019

Uitvaartverzorging Vechtdal heeft er inmiddels ervaring mee. Zij organiseren dit jaar voor de negende keer “Stilstaan en Gedenken” op de begraafplaatsen Laarmanshoek in Ommen en Welsum in Dalfsen. Een sfeervolle avondbijeenkomst op een met fakkels en vuurkorven verlichte begraafplaats. Doedelzakspelers  en midwinterhoornblazers zorgen voor een sfeervolle muzikale entourage.    

Jan Slagter: “Altijd weer een bijzonder indrukwekkende gebeurtenis met heel veel positieve reacties per mail of telefoon achteraf. Nabestaanden missen in deze tijd van het jaar hun overleden dierbaren het meest en wij trachten door dit samen te gedenken hen het gevoel over te brengen dat zij niet alleen te staan in hun verdriet.”

De aanwezigen krijgen bij aankomst op de begraafplaats allemaal een driedagenlichtje dat na afloop van de bijeenkomst op het graf van een dierbare geplaatst kon worden. 

Ieder jaar zien wij nieuwe gezichten maar ook velen die er ieder jaar weer bij zijn. Voor ons het bewijs dat deze bijeenkomsten zeer gewaardeerd worden en voorzien in een behoefte. Men kan van te voren aangeven of ze een bepaalde muziek of speciaal gedicht willen horen of een gedicht eventueel zelf voordragen. De eerste gedichten komen al binnen.

Het mooiste moment is volgens Jan en Richard altijd als het officiële deel is afgelopen, de sprekers geweest zijn, de muziek verstild is en de mensen met de lichtjes in de hand opstaan om de kaarsje naar een graf te brengen. “Dat geeft de mensen echt een gevoel van verbondenheid. “

In Ommen kunnen belangstellenden op vrijdag 20 december terecht op begraafplaats Laarmanshoek en op vrijdag 27 december in Dalfsen op begraafplaats Welsum.

Bekij PDF Laarmanshoek

Bekijk PDF Welsum

Beide avonden beginnen om 19.00 uur