Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Natuurlijke Uitvaartmanden

Natuurlijke Uitvaartmanden – Met de komst van de Natuurbegraafplaats in Ommen zijn wij ook op zoek gegaan naar producten die hierbij passen. Wij hebben al onze Natuurkisten en FSC-keurmerk uitvaartkisten.

Nieuw in ons assortiment zijn de Natuurlijke Uitvaartmanden van GreenCoffins. GreenCoffins levert al sinds 2010 Fair Trade gecertificeerde duurzame uitvaartmanden in Nederland. De uitvaartmanden worden gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. De natuurlijke uitvaartmanden zien er vriendelijk uit en zijn een mooi alternatief voor de traditionele uitvaarkist.

Natuurlijke uitvaartmanden voor (natuur)begraven en cremeren.

Natuurbegraven

Een voorwaarde van de natuurbegraafplaats is dat het omhulsel waarin een overledene wordt begraven moet zijn gemaakt van natuurlijk afbreekbaar materiaal. De Natuurlijke Uitvaartmanden van GreenCoffins voldoen aan deze eis. De manden zijn gemaakt zonder toevoeging van milieu-schadelijke stoffen. Daarnaast zijn de uitvaartmanden gemaakt zonder gebruik te maken van spijkers en schroeven.

De binnenbekleding is van ongebleekt katoen met een biologisch afbreekbaar hoofdkussen of een bamboe eco hoofdsteun. De mand wordt geleverd met een wade van watervast ongebleekt katoen. Deze kan ook worden vervangen door een lijkwade naar eigen keuze.Hier vindt u onze collectie lijkwades.

Cremeren

De natuurlijke uitvaartmanden zijn ook voor crematie goedgekeurd door de Landelijke
Vereniging van Crematoria (LVC). Dit is terug te lezen op de website van de LVC.

Voor na de crematie zijn ook Natuurlijke Urnen verkrijgbaar. Deze urnen mogen ook worden begraven op een natuurbegraafplaats. De natuurlijke urnen zijn verkrijgbaar via onze webwinkel Persoonlijk Gedenken. De manden en urnen laten na de begrafenis of crematie geen giftige stoffen na.

Draagbaar

Naast Natuurlijke Uitvaartmanden zijn er ook draagbaren verkrijgbaar van wilgenteen en Pandanus.

Bekijk hier de brochure van GreenCoffins met alle Natuurlijke Uitvaartmanden en urnen.

Duurzaamheid

GreenCoffins werkt volgens het People, Planet, Profit model. Op deze manier steunt ook u indirect de ontwikkeling van mensen in de armste regio’s van de wereld. Met dit model is de natuur behouden voor de generaties die na ons komen en geven we een eerlijk loon aan de producenten. Zo dragen we samen bij aan een duurzame ontwikkeling.

De duurzame belofte van GreenCoffins:

  • We gebruiken natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare materialen.
  • We verwerken geen bedreigde planten- en boomsoorten.
  • De natuurlijke uitvaartmanden zijn biologisch afbreekbaar.
  • We kiezen voor een duurzame vorm van transport.
  • De manden zijn vrij van formaldehyde, chemicaliën, pesticiden en/of andere conserveringsmiddelen.
  • De bekleding is van ongebleekt katoen inclusief een functionele lijkwade van watervast ongebleekt katoen.
  • Met de aanschaf van onze Fair Trade uitvaartproducten steunt u mensen in minder welvarende gebieden in Zuidoost-Azië.

Fair Trade

De natuurlijke uitvaartmanden van GreenCoffins zijn op eerlijke wijze geproduceerd in minder welvarende gebieden in Zuidoost-Azië. De WFTO ziet erop toe dat dit ook echt gebeurt. Hiermee dragen we rechtstreeks bij aan een duurzame ontwikkeling van de boeren en vlechters met wie we nauw samenwerken.

Duurzame materialen

De gevlochten manden zijn gemaakt van plant- en boomsoorten als bamboe, pandanus, wilgenteen, pine en bananenblad. Deze gewassen zijn duurzaam verbouwd en handmatig gekapt of geoogst. Dichtbij de bron zijn de manden gevlochten. Tijdens de productie zijn er uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. Ook zijn er geen schroeven, spijkers of andere metalen gebruikt, waardoor de GreenCoffin volledig biologisch afbreekbaar is.

Duurzaam transport

De uitstoot is tot een minimum beperkt door dicht bij de landbouwgrond te produceren en door, conform de regels van WFTO, te kiezen voor zeetransport. Daarna zijn de verschillende maten uitvaartmanden en urnen in elkaar gestapeld. Op deze manier besparen we ruimte besparen tijdens het transport.  Zo is de uitstoot per uitvaartmand tot een minimum beperkt. Zonder deze geringe en acceptabele milieu belasting kan er geen Fair Trade productie in ontwikkelingsgebieden bevorderd worden.